Nádivka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na lžíci oleje asi 10 minut (dozlatova) restujte mleté maso. Rozdělujte ho vařečkou, aby se rozdrolilo. Poprašte ho rozmělněnou šalvějí, posypte moukou a promíchejte.

2. Maso zalijte asi polovinou vývaru a odvařte ho, až směs zhoustne. Osolte, opepřete a přesuňte do tukem vymazané formy.

3. Kastrol vytřete, vlijte zbylý olej a smažte na něm cibuli a pokrájený celer, až zvláční.

4. Odstavte a přidejte pokrájený chléb, brusinky a zbylý vývar. Promíchejte, zapracujte vejce a vzniklou hmotu rozetřete na maso v pekáči. Poklaďte na kousky pokrájeným máslem a pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 180°C, až bude povrch zlatavý.

5. Po upečení nechte přibližně 10 minut stát a pak podávejte k pečené krůtě.

Poznámka k receptu

Poctivá nádivka se spoustou vlastní chuti ustojí být i samostatným chodem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...