Okatá "sekačka"
Seznam surovin
- mleté maso 3 hrnky (hovězí)
- vejce 3 kusy (natvrdo)
- mrkev 2 kusy (vařená )
- houska 2 kusy (žemle tuková)
- slanina anglická 6 plátků
- mléko 1 hrnek
- vejce 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- muškátový květ (mletý)
Postup přípravy
Žemle rozlámeme na kousky, zalijeme je mlékem a necháme asi 5 minut stát, aby nasákly. Mleté maso promícháme v míse se syrovým vejcem, směs osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Vmícháme do ní namočené žemle a vše rukama dobře propracujeme.
Na arch papíru na pečení položíme plátky anglické slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Rozložíme na ně masovou hmotu a vytvarujeme ji do obdélníkového plátu. Do středu položíme v řadě za sebou vařená oloupaná vejce a vařenou mrkev nakrájenou podélně na čtvrtiny. Vše pomocí papíru zavineme, papír na okrajích založíme pod roládu a vše převážeme kuchyňským provázkem.
Sekanou vložíme do zapékací mísy nebo na hlubší plech, podlijeme hrnkem vody a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Před podáváním ji rozbalíme a nakrájíme na plátky.
Poznámka k receptu
Dejte si ji třeba teplou s různě upravenými bramborami. Nebo studenou s chlebem a kyselými okurkami.
Načítám komentáře...