Okatá "sekačka"

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žemle rozlámeme na kousky, zalijeme je mlékem a necháme asi 5 minut stát, aby nasákly. Mleté maso promícháme v míse se syrovým vejcem, směs osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Vmícháme do ní namočené žemle a vše rukama dobře propracujeme.

Na arch papíru na pečení položíme plátky anglické slaniny tak, aby se lehce překrývaly. Rozložíme na ně masovou hmotu a vytvarujeme ji do obdélníkového plátu. Do středu položíme v řadě za sebou vařená oloupaná vejce a vařenou mrkev nakrájenou podélně na čtvrtiny. Vše pomocí papíru zavineme, papír na okrajích založíme pod roládu a vše převážeme kuchyňským provázkem.

Sekanou vložíme do zapékací mísy nebo na hlubší plech, podlijeme hrnkem vody a pečeme asi 45 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Před podáváním ji rozbalíme a nakrájíme na plátky.

Poznámka k receptu

Dejte si ji třeba teplou s různě upravenými bramborami. Nebo studenou s chlebem a kyselými okurkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...