Pikantní karbanátky s kukuřicí v plackách
Seznam surovin
- mleté maso 300 gramů
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- paprika pálivá 1 lžička (vločky)
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- sůl
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- tuk (na smažení)
- kukuřice 1 balení (mražená, nebo z klasů)
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
- petržel hladkolistá 4 lžíce (nebo kudrnka)
- chlebové placky (nejlépe albánské)
- paprika červená 1 kus
Postup přípravy
Mleté maso dobře vymíchejte s vejcem, jemně nasekanou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, pálivou paprikou a moukou. Ze směsi utvořte malé karbanátky a usmažte je z obou stran na tukem potřené pánvi.
Na druhé pánvi rozpusťte máslo, přidejte kukuřičná zrna, malinko je podlijte a poduste doměkka. Podle chuti je osolte, opepřete a vmíchejte jemně nasekanou petrželku.
Chlebové placky ohřejte v horké troubě nebo na pánvi, překrojte na poloviny, opatrně je rozevřete a naplňte kukuřicí.
Papriku nakrájejte na kousky. Karbanátky napíchejte střídavě s kousky paprik na špejle a přidejte k plackám.
Načítám komentáře...