Pikantní kuličky se zelím a čatní

Seznam surovin

Na čatní:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do misky nalijeme smetanu, namočíme do ní plátky pečiva a necháme je dobře rozmočit. Mezitím dáme vařit čatní. Všechny přísady promícháme v kastrolu, přivedeme za občasného míchání k varu a zvolna vaříme za občasného promíchání asi 45 minut.

Vychlazené mleté maso nasypeme do mísy, přidáme půl lžičky soli a rukou propracujeme. Když se maso začne lepit, přidáme namočené pečivo se smetanou, mletou papriku a kmín, opepříme a pokračujeme ve zpracovávání. Když je směs kompaktní, přimícháme do ní drobně nakrájené
koleno a vymačkané nakrájené kysané zelí, směs zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet v chladu.

Z masové směsi vytvarujeme vlhkýma rukama malé kuličky a opečeme je v hluboké pánvi na oleji dozlatova. Přendáme je do pekáče a vložíme ještě na 15 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.

Podáváme je s připravený dýňovým čatní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...