PLJESKAVICA A ČEVAPČIČI I
Seznam surovin
- telecí maso 500 gramů (krk)
- telecí maso 500 gramů (plec)
- sůl 1 gram
- cibule červená 1 kus (malá)
- rostlinný olej (na opečení)
Postup přípravy
1. Maso nahrubo umelte, smíchejte se solí a vložte do pevného igelitového sáčku – z toho vymačkejte všechen vzduch, zavažte ho a nechte 24 hodin odležet. Pak maso znovu umelte, tentokrát najemno. Rukama nebo pomocí robotu ho hněťte, dokud není dokonale tvárné. Rozdělte ho na dvě části a do jedné přimíchejte nahrubo nasekanou cibuli.
2. Z masa bez cibule bude čevapčiči, vytvarujte z něj tedy malé válečky. Maso ochucené cibulí je na pljeskavicu, vytvořte z něj tenké placičky. Rozpalte grilovací pánev (nebo lépe gril), potřete ji trochou oleje a maso opečte dozlatova. Podávejte s pečivem, salátem a ajvarem či kajmakem.
Poznámka k receptu
TIP: Promíchejte klidně maso i s trochou ajvaru, přidejte kousky sýra, slaniny či šunky nebo třeba chilli vločky
Na dovolené se jich nemůžeme nabažit, doma ale nikdy nechutnají stejně. Tajemství dokonalé pljeskavice a čevapčiči je odhaleno – jemné telecí maso, dvojité mletí a jednodenní odpočinek.
Odležení masa 1 hodina
Načítám komentáře...