PLJESKAVICA A ČEVAPČIČI I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso nahrubo umelte, smíchejte se solí a vložte do pevného igelitového sáčku – z toho vymačkejte všechen vzduch, zavažte ho a nechte 24 hodin odležet. Pak maso znovu umelte, tentokrát najemno. Rukama nebo pomocí robotu ho hněťte, dokud není dokonale tvárné. Rozdělte ho na dvě části a do jedné přimíchejte nahrubo nasekanou cibuli.

2. Z masa bez cibule bude čevapčiči, vytvarujte z něj tedy malé válečky. Maso ochucené cibulí je na pljeskavicu, vytvořte z něj tenké placičky. Rozpalte grilovací pánev (nebo lépe gril), potřete ji trochou oleje a maso opečte dozlatova. Podávejte s pečivem, salátem a ajvarem či kajmakem.

Poznámka k receptu

TIP: Promíchejte klidně maso i s trochou ajvaru, přidejte kousky sýra, slaniny či šunky nebo třeba chilli vločky

Na dovolené se jich nemůžeme nabažit, doma ale nikdy nechutnají stejně. Tajemství dokonalé pljeskavice a čevapčiči je odhaleno – jemné telecí maso, dvojité mletí a jednodenní odpočinek.

Odležení masa 1 hodina

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...