Pljeskavica s grilovanými rajčaty
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (mix jehněčího, vepřového a telecího)
- sůl
- pepř (drcený)
- rajčata 2 kusy
Na omáčku:
- tatarská omáčka 4 lžíce
- tymián 1 snítka
- cibulka jarní 1 kus
- pepř cayenský
- pivo tmavé 1 lžíce
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme a rukama z něj vytvoříme 4 pljeskavice (asi 1 cm tenké plátky). Dáme je na horký gril či pánev a opékáme z každé strany asi 2 minuty (uvnitř mohou zůstat růžové). Zároveň s masem ogrilujeme i rozpůlená rajčata (řezem na gril), která pečeme do zhnědnutí.
Podáváme s omáčkou, kterou vytvoříme z výše napsaných surovin. Jako příloha se hodí opečený chléb nebo celozrnné pečivo.
Načítám komentáře...