Pljeskavica s rajčaty a omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (libové - jehněčí, telecí, nebo vepřové)
- pepř černý (drcený)
- sůl
- rajčata 2 kusy
- tatarská omáčka 4 lžíce
- tymián
- pivo tmavé 1 lžíce
- pepř cayenský
- cibulka jarní
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme a pomocí mokrých rukou vytvoříme 4 stejné plátky pljeskavice (tenké asi 1 cm, během pečení se scvrknou).
Pljeskavice dáme na horký gril a opékáme cca 2 minuty z každé strany (uvnitř mohou zůstat růžové).
Zároveň s masem dáme na gril rozpůlená rajčata řezem na gril a pečeme do změknutí.
Podáváme s tatarskou omáčkou, smíchanou s nasekanými lístky tymiánu, cayenským pepřem neboli chilli papričkou, pivem a na kolečka nakrájenou mladou cibulkou. Servírujeme s opečenou ciabattou (italský chléb), nebo celozrnným či tmavým pečivem a listem salátu.
Poznámka k receptu
Servírujeme s opečenou ciabattou (italský chléb), nebo celozrnným či tmavým pečivem a listem salátu.
Načítám komentáře...