Plněné cuketové soudečky
Seznam surovin
- cukr 2 kusy (větší, nebo 8 malých)
- olej 4 lžíce
- mleté maso 300 gramů (jen vepřové)
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- paprika feferonka 1 kus
- oregano 1 lžíce
- sýr polotvrdý 120 gramů (Eidam)
- vejce 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cukety nakrájejte na 8 špalíků. Dužinu částečně vydlabejte a najemno nasekejte. Soudečky vložte do vroucí osolené vody, minutu povařte, sceďte a prudce zchlaďte studenou vodou.
Na pánvi rozehřejte olej, dejte na něj mleté maso,najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a feferonku, míchejte, maso oddělujte a chvíli opékejte. Potom přidejte dužinu z cuket, osolte, opepřete, poduste do zhoustnutí směsi a odstavte. Pak do směsi vmíchejte 80 g nastrouhaného eidamu, oregano a vejce.
Vše dobře promíchejte, naplňte soudečky, rozložte je do zapékací mísy vytřené olejem, posypte zbylým sýrem a v troubě vyhřáté na 180 °C zapékejte 20 - 30 minut.
Načítám komentáře...