Plněné lilky a cukety
Seznam surovin
- lilek 2 kusy
- cuketa 2 kusy
- mleté maso 500 gramů (hovězí)
- cibule 1 kus
- rajčátka cherry 300 gramů
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- bazalka 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- bylinky 2 lžíce
- olej 1 balení
- sýr měkký 150 gramů (balkánský)
- rajčatový protlak 1 lžíce (Spak)
- kečup 1 lžíce (Spak)
Postup přípravy
Lilky a cukety podélně překrojte. Poté je vydlabejte a dužinu nakrájejte najemno. Dejte ji do misky. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na malé kousky nakrájená rajčata a bylinky. Poté vše promíchejte. V pánvi zahřejte olej, přisypte zeleninovou směs a opečte ji. Vmíchejte protlak, zarestujte a přidejte maso. Vše důkladně opečte, přidejte kečup, trochu vody, a ještě jednou promíchejte. Nechte asi 20 minut probublávat na mírném ohni. Hotovou směsí naplňte lilky a cukety. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi půl hodiny. Servírujte je posypané rozdrobeným sýrem a ozdobené bylinkami.
Načítám komentáře...