Plněné papriky
Seznam surovin
- paprika 8 kusů
- cibule 200 gramů
- olej 4 lžíce
- rajčata 500 gramů
- smetana zakysaná 120 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
- sůl
Na nádivku:
- mleté maso 500 gramů
- rýže 100 gramů (vařená)
- cibule 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata, osolíme, podusíme a nakonec propasírujeme. Můžeme zahustit lžičkou mouky a dochutit smetanou.
Očištěné a vydlabané papriky naplníme nádivkou, vložíme do omáčky a dusíme na nízkém ohni asi 30 minut.
Nádivka: smícháme mleté maso, vařenou rýži, osmahnutou cibuli, petrželovou nať, sůl a pepř.
Načítám komentáře...