Pórkový hamburger
Seznam surovin
- mleté maso 2 hrnky (hovězí a vepřové 1:1)
- mléko 2/3 hrnku
- cibule červená 1 kus
- rajčata 1 kus
- pórek 1 kus
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
- rukola 1 hrst
- salát hlávkový 4 listy
- houska na hamburgery 4 kusy
- máslo 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Chléb natrháme do misky a zvlhčíme jej mlékem. Všechno mleté vychlazené maso osolíme, opepříme a vypracujeme lepkavou hmotu. Promícháme s rozmačkaným rozmočeným toastovým chlebem a necháme chvíli odležet.
Pórek nakrájíme na tenké nudličky, propereme ho, necháme odkapat a pak orestujeme na másle. Pórek osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Vmícháme jej do masové hmoty a rukama namočenýma ve studené vodě z ní připravíme čtyři stejně velké placky. Na pánvi je zprudka opečeme z obou stran, teplotu snížíme a dopečeme přiklopené poklicí ještě 5 minut z každé strany.
Rajče a podélně rozkrojenou oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. Bulky prokrojíme na poloviny a nasucho opečeme na teflonové pánvi. Spodní část potřeme tence pomazánkovým máslem, přidáme list salátu, rukolu, maso a doplníme cibulí s rajčaty. Nakonec přiklopíme horní polovinou pečiva.
Načítám komentáře...