Rolky s mletým masem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou a drobně nasekanou cibuli pomalu opečeme dorůžova na lžíci sádla a necháme ji vychladnout. V míse důkladně promícháme mleté maso s vejcem, strouhankou, opečenou cibulí a utřeným česnekem a směs ochutíme mletou paprikou, bazalkou nebo oreganem, pepřem a solí. Přimícháme lžíci vývaru, směs ještě důkladně propracujeme na hladkou hmotu a necháme ji 30 minut v chladu odpočinout.

Masovou hmotu rozdělíme na osm stejných kousků, utvoříme z nich válečky, rozložíme je do středu osušených zelných listů a pevně je do nich zabalíme.

V širokém kastrolu rozehřejeme zbylé sádlo s olejem, vložíme rolky a opatrně je ze všech stran rychle opečeme. Podlijeme je zbylým horkým vývarem a pečeme asi hodinu v troubě vyhřáté na 180 °C. Během pečení rolky průběžně otáčíme. Podáváme přelité vypečenou šťávou a doplněné dušenou rýží, houskovým knedlíkem nebo chlebem.

JAK PŘIPRAVIT ZELNÉ LISTY NA PLNĚNÍ

Očištěnou hlávku zelí vložíme do velkého hrnce, zalijeme ji vodou tak, aby dosahovala nejméně do 3/4 hlávky, a přivedeme k varu. Vodu osolíme a zelí vaříme (blanšírujeme) na mírném ohni pod pokličkou 6 minut. Hlávku vyjmeme z horké vody, ihned ji zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme odkapat. Pak hlávku opatrně rozdělíme na jednotlivé listy tak, že vždy vrchní list odřízneme ostrým nožem. Listy rozložíme na papírové utěrky, osušíme je a tuhou bílou část každého listu mírně seřízneme nebo opatrně rozklepneme paličkou.

Poznámka k receptu

Vypečenou šťávu zahustěte trochou mouky rozšlehané v 1 dl smetany a omáčku ještě 8 minut na mírném ohni povařte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...