Rychlé boloňské ragú

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso a opékejte je, dokud se nezatáhne. Vařečkou při tom rozbíjejte hrudky. Přilijte rajčata, passatu, a pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody. Promíchejte, zakryjte poklicí a nechte dusit asi 15 - 20 minut, aby maso změklo a tekutina zhoustla. Asi 5 minut před koncem vaření vmíchejte nadrobno nasekaný rozmarýn.

2. Než se ragú podusí, uvařte v osolené vodě těstoviny. Promíchejte je s masovou směsí a podávejte posypané hoblinkami parmazánu.

Poznámka k receptu

Mleté maso je na bleskové večeře ideální. Ragú z něj připravené může mít spoustu podob - obměňte bylinky, přilijte trochu červeného vína nebo přidejte slaninu…

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...