Rychlé boloňské ragú
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (hovězí)
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- rajčatová passata 100 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- rozmarýn 2 snítky
- těstoviny 400 gramů
- olej 2 lžíce
- sůl
- pepř
- sýr Parmezán (k podávání)
Postup přípravy
1. V hrnci rozpalte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso a opékejte je, dokud se nezatáhne. Vařečkou při tom rozbíjejte hrudky. Přilijte rajčata, passatu, a pokud je směs příliš hustá, přidejte trochu vody. Promíchejte, zakryjte poklicí a nechte dusit asi 15 - 20 minut, aby maso změklo a tekutina zhoustla. Asi 5 minut před koncem vaření vmíchejte nadrobno nasekaný rozmarýn.
2. Než se ragú podusí, uvařte v osolené vodě těstoviny. Promíchejte je s masovou směsí a podávejte posypané hoblinkami parmazánu.
Poznámka k receptu
Mleté maso je na bleskové večeře ideální. Ragú z něj připravené může mít spoustu podob - obměňte bylinky, přilijte trochu červeného vína nebo přidejte slaninu…
Načítám komentáře...