Sedmihradské zelí
Seznam surovin
- rýže 300 gramů
- nové koření 2 kusy
- pepř černý 5 kusů (celý)
- hřebíček 3 kusy
- sádlo 4 lžíce (nebo olej)
- cibule 1 kus
- mleté maso 250 gramů (nejlépe směs hovězí plece a bůčku)
- česnek 2 stroužky
- zelí kysané 450 gramů
- sůl
- pepř černý 1 lžička (mletý)
Postup přípravy
1. Rýži zalijte dvojnásobným množstvím osolené vody, ochucené 2 kuličkami nového koření, 5 kuličkami pepře a 3 hřebíčky.
2. Přiveďte k varu, zmírněte plamen a zakryté vařte asi 15 minut.
3. Ve větším kastrolu na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a pak na ní za stálého míchání orestujte mleté maso (míchejte ho aspoň 20 minut, až se pěkně rozdrobí a lehce dozlatova opeče).
4. K masu přidejte nadrobno nasekaný česnek, pepř a sůl, vmíchejte nasekané a okapané zelí, vsypte uvařenou, ještě horkou rýži a promíchejte.
Poznámka k receptu
Podávejte jako lehké hlavní, nenákladné a nečekaně lahodné jídlo
Načítám komentáře...