Sekaná

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C a velký pekáč nebo hluboký plech vymažte sádlem. Maso promíchejte s kořením, přidejte cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete.

Mléko nalijte do mísy a přidejte do něj na kostičky nakrájenou housku. Po pár vteřinách lehce vymačkejte přebytečnou tekutinu. Housku přidejte k masu spolu s rozšlehanými vejci a důkladně propracujte.

Mokrýma rukama vytvořte dva bochníky a dejte je do pekáče, Podlijte trochou vody a dejte do trouby. Pečte asi hodinu, dokud sekaná není zlatohnědá, 10 minut před koncem pečení stáhněte teplotu na 150 °C.

Poznámka k receptu

  • Tenhle recept do Našeho masa přinesl řezník Jiří Michal. Pochází od jeho babičky, a vyhrál s ním dokonce i soutěž o nejlepší sekanou. V řeznictví ji navíc balí do pobřišnice, díky tomu je ještě šťavnatější.
  • Ingredience na 2 velké bochníky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...