Sekaná
Seznam surovin
- mleté maso 400 gramů (prorostlý hovězí krk)
- mleté maso 500 gramů (vepřový bok bez kosti a kůže)
- mleté maso 700 gramů (vepřová plec)
- pečivo 2 kusy (houska)
- mléko 150 mililitrů
- vejce 2 kusy
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- majoránka (sušená podle chuti)
- kmín (podle chuti)
- sádlo (na vymazání pekáče)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C a velký pekáč nebo hluboký plech vymažte sádlem. Maso promíchejte s kořením, přidejte cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete.
Mléko nalijte do mísy a přidejte do něj na kostičky nakrájenou housku. Po pár vteřinách lehce vymačkejte přebytečnou tekutinu. Housku přidejte k masu spolu s rozšlehanými vejci a důkladně propracujte.
Mokrýma rukama vytvořte dva bochníky a dejte je do pekáče, Podlijte trochou vody a dejte do trouby. Pečte asi hodinu, dokud sekaná není zlatohnědá, 10 minut před koncem pečení stáhněte teplotu na 150 °C.
Poznámka k receptu
- Tenhle recept do Našeho masa přinesl řezník Jiří Michal. Pochází od jeho babičky, a vyhrál s ním dokonce i soutěž o nejlepší sekanou. V řeznictví ji navíc balí do pobřišnice, díky tomu je ještě šťavnatější.
- Ingredience na 2 velké bochníky.
Načítám komentáře...