SEKANÁ I
Seznam surovin
- mleté maso 600 gramů (hovězí)
- špenát baby 100 gramů
- rajčata sušená 4 kusy
- sýr 80 gramů (balkánský)
- cibule 1 kus (větší)
- česnek 2 stroužky
- rajčatová passata 5 lžic
- houska 40 gramů
- vejce 1 kus
- petržel hladkolistá 1 hrst (+tymián, oregano - celkem 1 hrst)
- olej olivový 2 lžíce (+ na zakápnutí)
- sůl
- pepř
- salát ledový (k podávání)
- chléb (k podávání)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Natrhejte housku na menší kousky, zakápněte olivovým olejem a nechte 10 minut zezlátnout v troubě. Krutony vysypte do misky a pekáček nechte připravený na sekanou. Na pánev nalijte 2 lžíce olivového oleje, přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a nechte zesklovatět. Přisypte opraný špenát a nechte ho zavadnout. Sundejte pánev z plotny a dejte zchladnout.
2. Do velké mísy vložte maso, přidejte krutony, špenát, nahrubo nasekané bylinky a cibuli, nakrájená sušená rajčata, vejce, rozdrobený sýr a rukama promíchejte. Směs osolte, opepřete, rukama namočenýma ve vodě vytvarujte bochánek a dejte ho do připraveného pekáčku. Potřete passatou a dejte do trouby. Pečte 45 minut dozlatova. Před porcováním nechte sekanou 15 minut odpočinout. Podávejte v chlebu, nejlépe s listem ledového salátu.
Načítám komentáře...