Sekaná pečeně s celými vejci
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (2/3 hovězí + 1/3 vepřové)
- houska 2 kusy (starší, nebo žemle)
- vejce 1 kus
- vejce 4 kusy (natvrdo vařená, celá)
- cibule 1 kus
- mléko 1 decilitr
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 1 hrst (čerstvý, nasekaný)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- bílek 1 kus (na potření)
Postup přípravy
Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme 1 vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, pepř a sůl a dobře promícháme.
Masovou směs položíme na potravinovou fólii, zakryjeme druhou fólií a válečkem nebo dlaní rozprostřeme do obdélníku o tloušťce asi 2 - 3 cm. Opatrně sejmeme horní fólii, maso rovnoměrně posypeme nasekaným rozmarýnem a poklademe celými vařenými vejci a pomocí dolní fólie svineme do válečku.
Sekanou přeložíme do pekáčku, uhladíme mokrou rukou, potřeme bílkem, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 45 minut za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a dopečeme, aby sekaná získala barvu.
Načítám komentáře...