Sekaná pečeně s klobásou
Seznam surovin
- mleté maso 300 gramů
- klobása 2 kusy (pikantní)
- houska 2 kusy (starší, nebo žemle)
- pivo tmavé 2 decilitry
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- bylinky 2 lžíce (nahrubo nasekané - majoránka, petrželka, pažitka)
- paprika sladká 1 lžíce (mletá)
- koření chilli
- pepř bílý (mletý)
- sůl
- bílek 1 kus (na pomazání)
Postup přípravy
Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme pivem, necháme nasáknout a promícháme s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, nasekané bylinky, mletou papriku, pepř, sůl, případně chilli a dobře promícháme.
Přidáme oloupanou a nakrájenou klobásu a z masové směsi vytvoříme válec. Opatrně ho přeložíme do pekáčku, uhladíme mokrou rukou a potřeme bílkem. Sekanou vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem.
Sekaná je výborná teplá i studená.
Načítám komentáře...