Sekaná pečeně s míchanými vejci
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (tučnější)
- vejce 6 kusů
- slanina 50 gramů
- houska 2 kusy (starší, nebo žemle)
- mléko 1 decilitr
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 lžíce (jemně nasekaná)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- bílek 1 kus (na potření)
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme nakrájenou slaninu, vlijeme 5 rozšlehaných mírně osolených vajec, za stálého míchání je necháme trochu ztuhnout a odstavíme z ohně.
Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme je nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme zbylé vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, pepř a sůl a dobře promícháme.
Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii, směs rovnoměrně posypeme
petrželkou a rovnoměrně pokryjeme míchanými vejci na slanině.
Pomocí dolní fólie masovou směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku, uhladíme mokrou rukou a potřeme bílkem. Sekanou vložíme do trouby vyhřáté asi na 150 °C (pozor, při vyšší teplotě by mohla sekaná prasknout!) a upečeme za občasného podlévání vodou a přelévání výpekem. Sekaná je výborná teplá i studená.
Načítám komentáře...