Sekaná pečeně s petrželkou
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů (1:1, vepřové + hovězí)
- slanina 40 gramů (plátky)
- houska 2 kusy (starší, nebo žemle)
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- mléko 1 decilitr
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- majoránka
- česnek 2 stroužky
- pepř černý (mletý)
- sůl
- bílek 1 kus (na potření)
- petržel kadeřavá/kudrnka 2 hrsti (jemně nasekaná, na posypání)
Postup přípravy
Nakrájené žemle zalijeme mlékem, necháme nasáknout, vymačkáme a smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, jemně nakrájenou cibuli, mouku, utřený česnek, majoránku, pepř a sůl a dobře promícháme.
Masovou směs rozložíme na potravinovou fólii, překryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme do co největšího obdélníku. Opatrně sejmeme horní fólii a směs rovnoměrně posypeme
petrželkou. Pomocí dolní fólie směs svineme do rolády, opatrně přeložíme do pekáčku a mokrou rukou uhladíme.
Sekanou potřeme bílkem, poklademe plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut dozlatova. Během pečení sekanou podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem.
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, bohatě posypeme petrželkou a podáváme s vařenými brambory.
Načítám komentáře...