Sekaná s vařenými vejci
Seznam surovin
- mleté maso 400 gramů (1 : 1 - hovězí + vepřové)
- vejce 2 kusy
- strouhanka 1 hrnek
- vejce 3 kusy (vařená natvrdo)
- cibule 2 kusy
- rohlík 1 kus
- mléko 2 decilitry
- bylinky 2 lžíce (čerstvé, nebo mladé kopřivy)
- sádlo 1 lžíce
- kmín 1 špetka (drcený)
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme nasáknout. Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na části sádla.
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj syrová vejce, mléko s rohlíkem, nasekané kopřivy nebo bylinky, špetku kmínu a opečenou cibuli. Masovou hmotu zahustíme strouhankou a dobře promícháme.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme zbytkem sádla, rozložíme do ní vrstvu masové hmoty, naklademe na ni celá uvařená a oloupaná vejce a zakryjeme zbytkem masové hmoty. Povrch překryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut, až se utvoří na povrchu kůrčička.
Načítám komentáře...