Sekaná se špenátem a vejci
Seznam surovin
Na masovou hmotu:
- houska 2 kusy (z předchozího dne)
- mléko 1 decilitr
- mleté maso 500 gramů (2/3 hovězího a 1/3 vepřového)
- vejce 1 kus
- cibule 1 kus
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř černý (mletý)
- slanina anglická 100 gramů (plátky)
Na náplň:
- olej 1 lžíce
- špenát mražený 400 gramů (listový)
- vejce 1 kus
- mléko 2 decilitry (tučné)
- česnek 3 stroužky
- sůl
- strouhanka 3 lžíce (z celozrnného pečiva)
- vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme špenát do náplně. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme špenát a na mírném ohni zahříváme, dokud nerozmrzne. Vmícháme do něj syrové vejce a mléko, přidáme utřený česnek, osolíme ho, zahustíme strouhankou, promícháme, krátce prohřejeme a odstavíme z ohně.
Housky nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout. Pak je vymačkáme a promícháme s mletým masem. Přidáme vejce, oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, mouku a utřený česnek, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Masovou hmotu položíme na potravinovou fólii, zakryjeme ji druhou fólií a válečkem nebo dlaní ji rozprostřeme na obdélníkový plát o tloušťce asi 2 - 3 cm. Opatrně sejmeme horní fólii, na maso rovnoměrně rozetřeme připravený špenát a v řadě za sebou na něj položíme oloupaná vařená vejce, kterým jsme odkrojili špičky. Masový plát stočíme pomocí dolní fólie do válečku a přeneseme ho do formy na biskupský chlebíček.
Povrch sekané zakryjeme plátky anglické slaniny a pak ještě alobalem, vložíme ji do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut za občasného podlévání horkou vodou a přelévání výpekem. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut, až se utvoří na povrchu kůrčička.
Načítám komentáře...