Sekaná v kapustě plněná vejci
Seznam surovin
- mleté maso 300 gramů
- vejce 4 kusy (natvrdo)
- mléko 1,5 decilitru
- kapusta 6 listů
- chléb toastový 2 plátky (světlý)
- česnek 2 stroužky
- citronová kůra
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme. Když se začne maso pojit, přidáme v troše mléka rozmočené plátky chleba i se zbylým mlékem a ze směsi vymícháme kompaktní a pevné masové těsto.
Z listů kapusty seřízneme silná žebra a 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Scedíme je a zprudka zchladíme ve studené vodě. Tvrdé konce odkapaných a osušených listů naklepeme paličkou na maso a rozložíme je na pracovní desku ve dvou řadách tak, aby se na koncích překrývaly.
Na střed listů dáme polovinu masové směsi, poklademe ji řadou oloupaných vajec s odříznutými špičkami a zakryjeme druhou polovinou směsi. Rukama sekanou upravíme do souměrného válečku a zabalíme ji do kapustových listů. Sekanou převážeme přes listy kuchyňským provázkem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C 40 minut.
Poznámka k receptu
K sekané podávejte šťouchané brambory nebo bramborovou kaši smíchanou s nastrouhaným balkánským sýrem.
Načítám komentáře...