Sekaná v kapustě plněná vejci I
Seznam surovin
- mleté maso 300 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- mléko 150 mililitrů
- chléb toastový 2 plátky
- kapusta 6 listů
- vejce 4 kusy (uvařené natvrdo)
- česnek 2 stroužky
- citronová kůra 1 špetka
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Přidáme v mléce rozmočené plátky chleba i se zbylým mlékem a vymícháme kompaktní pevnou směs.
Z listů kapusty seřízneme silná žebra a povaříme je 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Scedíme a zprudka zchladíme ve studené vodě. Tvrdé konce okapaných a osušených listů naklepeme paličkou na maso, rozložíme je na pracovní desku ve dvou řadách tak, aby se překrývaly. Na střed dáme polovinu masové směsi, poklademe ji řadou vajec s odříznutými špičkami a zakryjeme druhou polovinou směsi. Rukama upravíme sekanou do souměrného válečku a zabalíme do kapustových listů. Převážeme kuchyňským provázkem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut.
Načítám komentáře...