Sekaná v kapustě plněná vejci I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Přidáme v mléce rozmočené plátky chleba i se zbylým mlékem a vymícháme kompaktní pevnou směs.

Z listů kapusty seřízneme silná žebra a povaříme je 3 minuty ve vroucí osolené vodě. Scedíme a zprudka zchladíme ve studené vodě. Tvrdé konce okapaných a osušených listů naklepeme paličkou na maso, rozložíme je na pracovní desku ve dvou řadách tak, aby se překrývaly. Na střed dáme polovinu masové směsi, poklademe ji řadou vajec s odříznutými špičkami a zakryjeme druhou polovinou směsi. Rukama upravíme sekanou do souměrného válečku a zabalíme do kapustových listů. Převážeme kuchyňským provázkem a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...