Sekaná z vepřového masa s houbami
Seznam surovin
- vepřové maso 500 gramů (mleté)
- tymián 1 lžíce (čerstvý, nasekaný)
- petržel kadeřavá/kudrnka 3 lžíce (čerstvá, nasekaná)
- rohlík 4 kusy
- mléko (trocha, podle potřeby)
- vejce 3 kusy
- cibule 4 kusy (menší)
- houby 200 gramů (čerstvé, žampiony i jiné)
- strouhanka 1/2 hrnku
- sůl
- pepř černý (mletý)
- olej
- smetana zakysaná 1 kelímek
- rajčata (malá, vydlabaná)
- pažitka
Postup přípravy
Cibuli oloupejte, nasekejte najemno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte očištěné a nasekané houby, tymián a duste asi 15 minut.
Rohlíky nakrájejte na kostičky a zvlhčete mlékem. Maso smíchejte s vejci (jeden bílek dejte stranou), solí, pepřem a vyždímanými rohlíky. Do hmoty přimíchejte vychladlou houbovou směs, vyformujte ji do válečku, obalte ve strouhance a vložte do pekáčku vytřeného olejem.
Povrch potřete bílkem, pokropte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu po chvíli snižte na 180 °C a sekanou upečte dozlatova (35 - 45 minut).
Rajčátka omyjte, osušte, rozkrojte napůl a vydlabejte. Dužinu smíchejte se zakysanou smetanou, osolte a krémem naplňte půlky rajčátek.
Hotový pokrm ozdobte naplněnými rajčátky a posypte nasekanou pažitkou. Podávejte s bramborovou kaší nebo rýží.
Načítám komentáře...