Sekaný řízek s fazolemi po provensálsku
Seznam surovin
- smetana 1,5 decilitru (12%)
- mléko 1 decilitr
- rohlík 2 kusy
- cibulka jarní 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý 1 lžička (mletý)
- sůl
- mleté maso 500 gramů (vepřové)
Na přílohu:
- sůl
- cuketa 1 kus (malá)
- cibule 1 kus
- rajčata sterilovaná 250 gramů
- fazole 250 gramů (sterilizované)
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 4 lžíce
- oregano 1 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus
- lilek 1 kus (malý)
Postup přípravy
V míse vymícháme dobře vychlazené maso se solí, a když se začne lepit, postupně do něj zapracujeme plátky rohlíku rozmočené v mléce se smetanou. Nakonec vmícháme nakrájenou jarní cibulku a pepř a směs necháme odležet. Z masové směsi vytvarujeme namočenýma rukama čtyři řízky, položíme je na plech vytřený olivovým olejem a dáme do trouby vyhřáté na 175°C.
Lilek a cuketu opláchneme, rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česneky oloupeme a nakrájíme na jemné plátky. Chilli papričku bez semínek nakrájíme na jemné nudličky.
V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme lilek a zprudka ho opečeme. Přidáme cibuli, plátky česneku, chilli papričku, nakrájená rajčata a oregano, osolíme a necháme asi 10 minut dusit. Nakonec přidáme cuketu a fazole a krátce podusíme. Zeleninu podle potřeby přisolíme, rozdělíme ji na talíře a doplníme pečenými řízky.
Poznámka k receptu
Pro věčné hladovce doplňte večeři opečenými toasty.
Načítám komentáře...