Skotská vejce
Seznam surovin
- jehněčí maso 400 gramů (plecko - umleté)
- vejce 4 kusy (natvrdo)
- strouhanka 4 lžíce
- sůl
- pepř
- česnek 1 stroužek
- majoránka 1 lžíce
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
- vejce 1 kus (do mletého masa)
Postup přípravy
Maso dvakrát semelte v mlýnku na maso, přidejte sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, solamyl, vejce a dobře vymíchejte, podle potřeby zahustěte strouhankou.
Rozdělte na 4 díly, do každého zabalte jedno vejce, povrch uhlaďte mokrýma rukama a obalte ve strouhance.
Usmažte ve vyšší vrstvě tuku nebo ve fritéze. Usmažené bochánky položte na papírovou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...