Skotská vejce I
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů
- pažitka 1 svazek (najemno nasekaná)
- petrželka velkolistá 1 svazek (najemno nasekaná)
- muškátový oříšek 1 špetka (namletý)
- hořčice 1 lžička (prášková)
- vejce 6 kusů (natvrdo uvařených)
- vejce 2 kusy (na obalení)
- mouka (na poprášení)
- strouhanka (na obalení)
- olej řepkový (na smažení)
- sůl
- pepř
- výhonky (řeřichy k podávání)
Postup přípravy
1. Maso důkladně prohněťte s bylinkami a kořením, směs osolte a opepřete. Rozdělte ji na 8 dílů. Každý pak v dlani rozmáčkněte na placičku.
2. Uvařená vejce obalte nejprve v mouce a pak rovnoměrně obalte masem (snažte se ho k nim co nejvíc přitisknout). Znovu je obalte v mouce, omočte v prošlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
3. Smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku pěkně dozlatova. Podávejte posypané výhonky řeřichy, s bramborovou kaší nebo vařenými novými bramborami ve slupce.
Poznámka k receptu
Údajně vznikla u skotských regimentů v koloniální Indii, ale zvítězí kdekoli...
Načítám komentáře...