Šťavnatá sekaná pečeně

Seznam surovin

Maso:

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso osolte a opepřete. Přidejte k němu na kostičky pokrájené pečivo, předem namočené ve vodě (nebo lépé v mléce) a vymačkané, najemno nakrájenou cibulku, lehce dozlatova osmaženou na sádle, a petrželkovou nať. Pak vmíchejte prošlehaná vejce (jeden bílek nechte stranou na potření) a slaninu pokrájenou na kostičky. Promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Utvořte šišku, potřete ji bílkem a zabalte do plátků slaniny.

V pekáči vyškvařte slaninu nakrájenou na kostičky, přidejte máslo, zeleninu včetně najemno pokrájené cibule a koření a vše orestujte. Na tento základ položte šišku sekané, osolte a po chvíli pečení podlijte vývarem. Pečte za častého přelévání vypečenou šťávou.

Poznámka k receptu

Chcete-li sekanou à la svíčková, prošlehejte 250 ml zakysané smetany s 1 lžící polohrubé mouky a povařte ve šťávě z pečeně. Prolisujte nebo rozmixujte a dochuťte trochou citronové šťávy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...