Šťavnaté karbanátky s kapustou
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů
- kapusta 1 kus
- mléko 250 mililitrů
- vejce 2 kusy
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky (množství podle chuti)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- strouhanka
- mouka pšeničná hladká
- olej (na smažení)
Postup přípravy
Kapustu povařte v osolené vodě, nechte okapat a nakrájejte nadrobno. Cibulku nasekejte najemno a osmahněte na trošce oleje.
Mleté maso osolte a opepřete, zamíchejte do něj 1 vejce rozkvedlané v mléce, osmahnutou cibulku a kapustu. Směs ochuťte česnekem a podle hustoty přimíchejte strouhanku.
Vypracujte namočenýma rukama karbanátky a obalujte je v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Vložte je do rozpáleného oleje a usmažte z obou stran.
Poznámka k receptu
Podávejte teplé s bramborovou kaší nebo studené s pečivem a čerstvou zeleninou.
Načítám komentáře...