Toskánská nadívaná rajčátka
Seznam surovin
- rajčata 8 kusů (větší)
- omáčka 250 mililitrů (Ďábelská SPAK)
- mleté maso 300 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- paprika 2 kusy (barevné)
- oregano 1 lžička
- pepř
- tymián
- petržel kadeřavá/kudrnka (nasekaná)
- klobása čabajka 150 gramů (nebo jiná pikantní)
- voda (horká na podlití)
- bylinky (na ozdobení)
- cibulka jarní (na ozdobení)
- olej
- sůl 2 špetky (dle chuti)
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, zbavíme vršku a vydlabeme.
Připravíme si náplň z mletého masa - na oleji zpěníme cibuli s drceným česnekem, přidáme mleté maso. Směs restujeme asi 5 minut, pak přidáme dužinu z rajčat, nakrájené papriky a klobásu, osolíme, okořeníme a zamícháme. Nakonec vše zalijeme omáčkou a dusíme s občasným zamícháním asi 15 minut. Odstavíme a necháme chvilku vychladnout.
Připravíme si zapékací misku, rajčata vyskládáme těsně vedle sebe, aby lépe stála, naplníme je směsí a poklademe vršky. Zbylou směs můžeme trochu zředit horkou vodou a přidat na dno misky. Zapékáme na 200°C asi 10 až 15 minut.
Vynikající a sytý hlavní chod podáváme teplý s chlebem nebo rýží.
Načítám komentáře...