Voňavá sekaná podle Carmen Mayerové
Seznam surovin
- mleté maso 3 kilogramy (1:1, vepřové + hovězí)
- cibule 4 kusy
- slanina anglická 10 dekagramů
- česnek 4 stroužky
- kmín římský 1 lžička
- vejce 4 kusy
- rohlík 3 kusy
- mléko (trocha)
- paprika sladká 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- pepř barevný (podrcený)
- bylinky (tymián, bazalka, majoránka )
- sůl
Postup přípravy
Cibuli s anglickou slaninou na pánvičce dozlatova orestuji. Přisypu římský kmín, který jsem si předtím na pánvi trochu nahřála a v hmoždíři rozdrtila.
Pak dám do mléka namočit tři rohlíky, které pak propasíruji. To vše přimíchám do masové směsi, včetně vajíček, bylinek, papriky, kurkumy, pepře a soli.
Ze směsi udělám šišku, dám ji na pekáč a kolem pohodím snítky tymiánu, aby maso krásně vonělo. Sekanou můžete jíst s chlebem, bramborem, nastudeno. Doporučuji čerstvé bylinky a určitě římský
kmín.
Načítám komentáře...