Zapečená cibule s mletým masem
Seznam surovin
- cibule 8 kusů (větší)
- mleté maso 300 gramů (směs hovězího a vepřového masa)
- sýr Ementál 50 gramů
- petržel hladkolistá 1 hrst (nasekaná)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibule oloupejte a dejte vařit do osolené vody. Měly by změknout, ale nerozvařit se a zůstat kompaktní. Uvařené cibule rozkrojte na poloviny, vnitřky vydlabejte. Půjde to dobře, když je po vrstvách jednoduše vytlačíte. Měly by vám vzniknout misky z dvou až tří cibulových vrstev.
2. Část vydlabané cibule nasekejte, sýr nastrouhejte najemno, přidejte nasekanou petrželovou nať, vše promíchejte s mletým masem, ochuťte solí a pepřem. Směsí naplňte cibule, nešetřete, pečením se náplň trochu zmenší.
3. Cibule naskládejte do zapékací misky, podlijte několika lžicemi vody a pečte na 200 °C asi 30 minut.
Poznámka k receptu
Pokud máte doma příliš velké cibule, které je obtížné spotřebovat při běžném vaření, naplňte je. Stejně dobře ale poslouží i menší kousky - je to jednoduché jídlo, v němž se cibule postará nejen o chuť. Skvělou přílohou je třeba bramborová kaše.
Načítám komentáře...