Zapečené mleté maso s kaší
Seznam surovin
Na masovou směs:
- cibule 1 kus
- mrkev 1 kus (větší)
- olej 1 lžíce
- mleté maso 400 gramů (hovězí)
- rajčata sterilovaná 400 gramů (krájená)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- vývar hovězí 1,5 decilitru
- sůl
- pepř černý (mletý)
- oregano 1 lžička
Na bramborovou kaši:
- brambory 750 gramů (syrové, oloupané)
- petržel kořenová 200 gramů
- sůl
- mléko 1/2 decilitru
- máslo 75 gramů
- pepř černý (mletý)
- křen 2 lžičky (smetanový)
Kromě toho:
- olej (na vymazání zapékací mísy)
Postup přípravy
Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a restujeme za průběžného míchání, až maso zbělá. Přidáme rajčata z konzervy, protlak a hovězí vývar, osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a podusíme asi 30 minut.
Brambory a očištěnou petržel nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo a vše rozšťoucháme na kaši. Osolíme ji, opepříme a vmícháme do ní smetanový křen.
Masovou směs rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Rozetřeme na ni připravenou kaši a vidličkou v ní uděláme ozdobné rýhy nebo do ní uděláme obrácenou stranou lžíce důlky. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Načítám komentáře...