Zapečené mleté maso s vejci
Seznam surovin
- mleté maso 500 gramů
- vejce 8 kusů
- veka 3 plátky
- mléko 2 decilitry
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na vymazání pekáčku)
Postup přípravy
Veku zalijeme studeným mlékem a necháme rozmočit. Dobře vychlazené mleté maso rozmícháme v míse se solí a když se začne lepit, postupně vmícháme namočenou veku s mlékem. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a tymián, opepříme a necháme chvilku odpočinout.
Směs rozetřeme do pekáčku lehce vytřeného olejem a uděláme v ní 8 důlků až na dno pekáčku. Do každého vyklepneme opatrně vejce a pečeme při 160 °C asi 30 minut (podle toho, jak je vrstva masa silná). Pokud se vejce začnou zvrchu připékat, přepneme pečení pouze na spodní ohřev a pekáček zakryjeme alobalem. Podáváme s chlebem nebo pečivem.
Načítám komentáře...