Zapečené vepřové maso

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařte oloupané brambory v osolené vodě tak, aby byly měkké, ale ne zcela uvařené. Pak je slijte a nechejte zchladnout. V jiném kastrolu povařte kysané zelí se špetkou kmínu. Až bude zelí měkké, slijte je a nechejte okapat.

Cibuli nakrájejte nahrubo a orestujte ji na pánvi na rozpáleném oleji. Až zesklovatí, přidejte k ní mleté maso. Osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby se maso rozdrobilo. Restujte dalších 5 minut (podle potřeby podlévejte vývarem), pak odstavte.

Zapékací formu nebo pekáček vymažte máslem. Na dno formy rovnoměrně rozložte uvařené zelí, na ně rozprostřete maso a povrch poklaďte bramborami nakrájenými na kolečka.

V misce rozmíchejte lehce osolenou a opepřenou zakysanou smetanu s mlékem a nalijte ji na brambory. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut, dokud povrch brambor nezezlátne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...