Zapečený celer plněný masem
Seznam surovin
Na nádivku:
- mleté maso 250 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- kečup 1 lžíce
- hořčice 1 lžička
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- koření chilli 1 špetka (podle chuti)
- majoránka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- strouhanka
Postup přípravy
Celery oloupejte a uvařte do poloměkka v okyselené vodě. Sceďte je, rozkrojte na půlky a vnitřky trošku vydlabejte.
Cibuli nasekejte najemno a osmažte na másle spolu s vydlabanou a nasekanou částí celeru. Přidejte maso, vejce, kečup, hořčici, sůl, koření, majoránku a podle potřeby strouhanku.
Celerové půlky naplňte směsí a vložte do zapékací formy. Pokapte je rozpuštěným máslem a posypte nastrouhaným sýrem. Celery podlijte trochou vody, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a zapékejte asi 30 minut.
Poznámka k receptu
Podávejte s bramborovou kaší a přizdobte zelenými natěmi nebo kyselou okurkou.
Načítám komentáře...