Zelné listy plněné masem s omáčkou
Seznam surovin
- mleté maso 800 gramů (hovězí + vepřové)
- zelí bílé 1 kus
- cibule 2 kusy
- bílek 2 kusy
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek
- kopr 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- rýže 1/2 hrnku
- pepř černý (mletý)
- sůl
- šťáva citronová 2 kusy (ze 2 citronů)
- mléko 1 sklenice
- žloutek 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- šťáva (výpek ze závitků)
Postup přípravy
Jednotlivé listy zelí spaříme v horké vodě a rozložené necháme vychladnout na pracovní ploše.
Mleté maso promícháme s propláchnutou rýží, přidáme petržel, cibuli, kopr a bílky. Osolíme, opepříme a touto směsí plníme zelné listy. Vytvoříme úhledné balíčky.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, naskládáme zelné závitky a zalijeme horkou vodou, aby byly částečně ponořené. Vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 1 hodinu.
Do vyšlehaných žloutků pomalu vmícháme citronovou šťávu, přidáme mléko smíchané s moukou a šťávu ze závitků. Omáčku chvíli povaříme na mírném ohni a hotové zelné závitky s ní přelijeme.
Načítám komentáře...