Zelný nákyp
Seznam surovin
- zelí kysané 1 sklenice
- mleté maso 500 gramů
- rohlík 5 kusů
- vejce 5 kusů
- mléko 500 mililitrů
- sýr uzený 100 gramů
- cibule 1 kus
- strouhanka
- sůl
- pepř
- majoránka (na vymazání formy)
- tuk
Postup přípravy
Zelí slijte, nechte okapat a pokrájejte.
Rohlíky nakrájejte na kostičky a cibuli nahrubo nastrouhejte. Vše smíchejte, přidejte vejce, mléko, zahustěte podle potřeby strouhankou, okořeňte pepřem, majoránkou a dochuťte solí.
Hmotu nalijte do vymazaného pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Nákyp pečte asi 40 minut, potom povrch poklaďte nakrájeným sýrem a pečte ještě 10-15 minut.
Načítám komentáře...