Pečená jehněčí kýta na hruškách

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 150 °C. Maso opláchněte, osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozpalte na plotně olej, vložte do něj jehněčí maso a nechte ho zatáhnout a zhnědnout ze všech stran (asi 3 minuty z každé strany).

2. Přemístěte maso do pekáčku a přidejte víno, hruškovici, na půlky překrájené hrušky, neoloupané stroužky česneku, tymián a bobkový list. Přikryjte alobalem, vložte do trouby a pečte, dokud hrušky a česnek nezměknou.

3. Měkké hrušky a česnek vyjměte z pekáč- ku a uchovejte je v teple. Maso vložte zpět do trouby. Celkově by se mělo péct 3–4 hodiny.

4. Upečenou měkkou kýtu vyndejte z pekáč- ku a zabalte do alobalu. Pekáček postavte na plotnu a vařte v něm tekutiny tak dlouho, dokud se nezredukují na polovinu, potrvá to asi 5 minut. Bude-li třeba, dochuťte omáčku solí a pepřem.

5. Pečené maso servírujte na velkém talíři spolu s hruškami, česnekem a omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...