pečeNé morKové Kosti s petrželovým salátem
Seznam surovin
- morková kost 8 kusů
- sůl
- pepř
Salát :
- petržel hladkolistá 1 svazek (velký)
- cibule červená 2 kusy
- kapary 2 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- sůl
- pepř
K podávání:
Postup přípravy
1. morkové kosti naskládejte do pekáče a dejte do trouby vyhřáté na 180°c. Budou se péct asi 20 minut.
2. mezitím si připravte salát. omytou a důkladně osušenou petrželovou nať natrhejte na jednotlivé listy, cibuli nakrájejte na tenké klínky, kapary nasekejte nebo ponechte vcelku, podle chuti. Z oleje a octa umíchejte zálivku, promíchejte se zeleninou a dochuťte solí a pepřem.
3. upečené morkové kosti osolte a opepřete. podávejte je s topinkami potřenými česnekem: na topinku namažte trochu morku a přidejte spoustu petrželového salátu.
Načítám komentáře...