Polpettone Triestino - Pikantní sekaná
Seznam surovin
- pečivo 1 kus (bílé)
- mléko 100 mililitrů
- brambory 1 kus (vařená)
- petržel kořenová 1 svazek
- kapary 1 lžíce
- hovězí maso 250 gramů
- telecí maso 250 gramů
- salám 80 gramů (pikantní)
- sýr 80 gramů (Gran Moravia, jemně nastrouhaný)
- vejce 2 kusy
- mouka 2 lžíce
- pancetta 150 gramů (tence nakrájená)
- olej 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a nechte ho v mléce rozmočit. Do mísy prolisujte oloupanou bramboru a přidejte petrželku s kapary (oboje nasekané najemno).
2. Maso i salám jemně umelte a přidejte i s nastrouhaným sýrem, bílým pečivem, vejci a moukou do mísy. Osolte a opepřete a vše důkladně rukama propracujte.
3. Z hmoty vytvořte váleček. Aby při pečení maso nepopraskalo, obalte ho plátky pancetty. Vložte do pekáče vymazaného olejem, překryjte čtvercem alobalu a pečte v troubě 40 minut, na posledních 10 minut alobal odstraňte.
4. Sekanou Polpettone Triestino podávejte teplou nebo studenou se zeleninovým salátem.
Načítám komentáře...