PORCHETTA
Seznam surovin
- vepřové maso 2 kilogramy (plec)
- tymián 10 snítek
- šalvěj 20 kusů (lístků)
- rozmarýn 6 snítek
- česnek 4 stroužky
- olej olivový 6 lžic
- víno bílé 200 mililitrů
Na dokončení:
- fenykl 2 kusy
- máslo 1 lžíce
- sůl
- pepř
- majonéza 6 lžic
- rajčata sušená (naložená v oleji)
- sýr 200 gramů (Provolone)
- houska na hamburgery 6 kusů
Postup přípravy
1. Začněte naložením masa: byliny nasekejte, česnek rozdrťte, promíchejte s olivovým olejem, maso směsí důkladně potřete, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 24 hodin marinovat do lednice.
2. Marinované maso vložte do pekáče, podlijte vínem a dejte do trouby vyhřáté na 110 °C. Bude se pomalu péct 10 hodin. Hotové maso natrhejte vidličkou na kousky.
3. Před podáváním rozmixujte sušená rajčata s majonézou. Fenykl pokrájejte na proužky, orestujte na másle do měkka, osolte a opepřete. Housky rozkrojte a opečte na řezu dokřupava. Sýr nastrouhejte, rozdělte na 6 hromádek a nechte je rozpéct.
4. Sestavte burgery: spodní část housky bohatě pomažte majonézou s rajčaty, na ni navršte maso, přidejte plátek rozpečeného sýra, orestovaný fenykl a přiklopte vrchním dílem housky.
Poznámka k receptu
Čte se porketa a je to italská vepřová pečeně plná bylinek, šťavnatá a voňavá. Skvěle ji doplní majonéza se sušenými rajčaty, opečený fenykl a sýr Provolone. Místo burgerové housky můžete použít ciabattu. Oběma rukama pak budete objímat celou Itálii.
Načítám komentáře...