PORCHETTA

Seznam surovin

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Začněte naložením masa: byliny nasekejte, česnek rozdrťte, promíchejte s olivovým olejem, maso směsí důkladně potřete, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 24 hodin marinovat do lednice.

2. Marinované maso vložte do pekáče, podlijte vínem a dejte do trouby vyhřáté na 110 °C. Bude se pomalu péct 10 hodin. Hotové maso natrhejte vidličkou na kousky.

3. Před podáváním rozmixujte sušená rajčata s majonézou. Fenykl pokrájejte na proužky, orestujte na másle do měkka, osolte a opepřete. Housky rozkrojte a opečte na řezu dokřupava. Sýr nastrouhejte, rozdělte na 6 hromádek a nechte je rozpéct.

4. Sestavte burgery: spodní část housky bohatě pomažte majonézou s rajčaty, na ni navršte maso, přidejte plátek rozpečeného sýra, orestovaný fenykl a přiklopte vrchním dílem housky.

Poznámka k receptu

Čte se porketa a je to italská vepřová pečeně plná bylinek, šťavnatá a voňavá. Skvěle ji doplní majonéza se sušenými rajčaty, opečený fenykl a sýr Provolone. Místo burgerové housky můžete použít ciabattu. Oběma rukama pak budete objímat celou Itálii.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...