Pravý tatarský biftek
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (pravá svíčková, mladé zadní atd.)
- cibule šalotka 1 kus
- hořčice 3 lžíce
- worcesterská omáčka 2 lžíce
- chilli omáčka 1/2 lžičky
- pepř
- olej 5 lžic
- chléb 8 kusů
- žloutek 4 kusy
- česnek 4 stroužky
- sůl mořská
Postup přípravy
1. Syrové maso buď najemno naškrábejte ostrým nožem, nebo minimálně nadvakrát pomelte tak, aby v něm nezůstaly žádné šlachy a blány.
2. Do masa opatrně vmíchejte nadrobno nakrájenou šalotku, hořčici, worcesterskou omáčku, chilli omáčku a pepř.
3. Masovou směs nechte chvíli odležet v chladu. Mezitím na oleji opečte chleby a proložte je ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
4. Z ochuceného masa vytvořte čtyři bochánky s důlky uprostřed a do nich vložte syrové žloutky.
5. Nakonec si každý svůj tatarský biftek dochutí nejlépe mořskou solí a namaže na dozlatova opečené topinky, potřené česnekem.
Poznámka k receptu
Jste-li opravdoví gurmeti, můžete si ten svůj tataráček zjemnit ještě pár kapkami whisky nebo koňaku.
Načítám komentáře...