Pravý tatarský biftek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Syrové maso buď najemno naškrábejte ostrým nožem, nebo minimálně nadvakrát pomelte tak, aby v něm nezůstaly žádné šlachy a blány.

2. Do masa opatrně vmíchejte nadrobno nakrájenou šalotku, hořčici, worcesterskou omáčku, chilli omáčku a pepř.

3. Masovou směs nechte chvíli odležet v chladu. Mezitím na oleji opečte chleby a proložte je ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

4. Z ochuceného masa vytvořte čtyři bochánky s důlky uprostřed a do nich vložte syrové žloutky.

5. Nakonec si každý svůj tatarský biftek dochutí nejlépe mořskou solí a namaže na dozlatova opečené topinky, potřené česnekem.

Poznámka k receptu

Jste-li opravdoví gurmeti, můžete si ten svůj tataráček zjemnit ještě pár kapkami whisky nebo koňaku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...