PULLED PORK BURGER – BURGER S TRHANÝM VEPŘOVÝM

Seznam surovin

Nakládaná cuketa:

Jablečné pyré s chilli:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. S předstihem připravte nakládanou cuketu. Cukety nakrájejte na velmi tenká kolečka (ideálně na mandolíně), ve vrstvách skládejte do mísy, každou vrstvu důkladně zasypte solí. Nechte odležet 10–15 minut, než pustí vodu. Mezitím připravte nálev: v rendlíku smíchejte ocet a cukr, zahřejte, aby se cukr rozpustil, přilijte slanou vodu, kterou pustily cukety, přidejte koření a promíchejte. Cukety přendejte do zavařovací sklenice, zalijte nálevem a uložte do lednice. V chladu vydrží až 2 měsíce, postupně je můžete odebírat, jen hlídejte, aby byla všechna zelenina vždy ponořená v nálevu.

2. Předem můžete mít připravené i jablečné pyré s chilli. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, pokrájejte na kousky, dejte do hrnce, přilijte šťávu z jednoho citronu a asi 100 ml vody. Vařte, dokud se jablka nezačnou rozpadat, poté rozmixujte. Podle chuti doslaďte, nechte vychladnout a dochuťte chilli omáčkou. Pyré by mělo mít dostatečný říz. V lednici vydrží týden.

3. Předem připravené trhané vepřové ohřejte v troubě nebo krátce dopečte pod grilem. Sestavte burgery: housky rozkrojte a na sucho důkladně opečte na pánvi, aby byla řezná strana zlatá a křupavá, spodní housku bohatě potřete jablečným pyré, na ně navrstvěte maso, pak nastrouhaný čedar, nakládanou cuketu a přiklopte horním dílem housky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...