RAGÙ ALLA NAPOLETANA NEAPOLSKÉ RAGÚ
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (zadní)
- rajčatová passata 300 gramů
- česnek 2 stroužky
- rozinky 50 gramů
- petržel hladkolistá 3 lžíce
- ořechy piniové 40 gramů
- sýr Parmezán 120 gramů
- sádlo 4 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- víno červené 60 mililitrů (suché)
- těstoviny 300 gramů (kratší)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Hovězí maso nakrájejte na 8 plátků. Plátky z obou stran osolte a opepřete. Česnek nasekejte najemno a v míse ho smíchejte s rozinkami, nasekanou hladkolistou petrželkou, oříšky a jemně nastrouhaným parmazánem. Směs rovnoměrně rozdělte na plátky masa, zarolujte je do závitků a sepněte párátkem.
2. Sádlo i olej rozpalte v hrnci, nejlépe s dvojitým dnem, a pak na tuku zprudka osmahněte závitky. Nechte je zatáhnout a zhnědnout ze všech stran. Přilijte víno, sklenici vody, přidejte passatu, promíchejte a na co nejmenším plamenu duste 3 hodiny. Podle potřeby přilévejte vodu. Omáčka zhoustne a maso změkne tak, že se závitky budou samy rozpadat.
3. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby byly al dente, tedy na skus. Sceďte je a vmíchejte do hrnce k omáčce a masu.
Poznámka k receptu
Nedivte se, když ragú sníte dřív, než uvaříte těstoviny. Vždyť maso je tak měkoučké a omáčka hustá! A chleba je k tomu taky skvělý.
Načítám komentáře...