RAGÙ ALLA NAPOLETANA NEAPOLSKÉ RAGÚ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hovězí maso nakrájejte na 8 plátků. Plátky z obou stran osolte a opepřete. Česnek nasekejte najemno a v míse ho smíchejte s rozinkami, nasekanou hladkolistou petrželkou, oříšky a jemně nastrouhaným parmazánem. Směs rovnoměrně rozdělte na plátky masa, zarolujte je do závitků a sepněte párátkem.

2. Sádlo i olej rozpalte v hrnci, nejlépe s dvojitým dnem, a pak na tuku zprudka osmahněte závitky. Nechte je zatáhnout a zhnědnout ze všech stran. Přilijte víno, sklenici vody, přidejte passatu, promíchejte a na co nejmenším plamenu duste 3 hodiny. Podle potřeby přilévejte vodu. Omáčka zhoustne a maso změkne tak, že se závitky budou samy rozpadat.

3. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby byly al dente, tedy na skus. Sceďte je a vmíchejte do hrnce k omáčce a masu.

Poznámka k receptu

Nedivte se, když ragú sníte dřív, než uvaříte těstoviny. Vždyť maso je tak měkoučké a omáčka hustá! A chleba je k tomu taky skvělý.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...