Ragú z divočáka se širokými nudlemi
Seznam surovin
- olej olivový 2 lžíce
- cibule bílá 1 kus (velká sladká)
- kančí maso 1 kilogram (nakrájené na kostky)
- rajčata 1 plechovka (krájená)
- bobkový list 3 kusy
- česnek 6 stroužků (rozdrcených)
- paprička chilli červená 3 kusy (rozdrcené, sušené)
- skořice 1 kus (svitek)
- hřebíček 5 kusů
- rajčata sušená 3 kusy
- ančovičky 3 kusy
- oregano (+bazalka a šalvěj)
- ocet vinný 1 lžíce (červený)
- víno červené 250 mililitrů
- nudle (široké k podávání)
- sýr Parmezán (nastrouhaný na posypání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na oleji nechte zesklovatět nahrubo pokrájenou cibuli. Na ní ze všech stran opečte kostky masa. Přidejte rajčata i s nálevem a bobkové listy, česnek, chilli, skořici, hřebíčky, sušená rajčata, ančovičky,
oregano, bazalku, šalvěj, ocet, sůl a pepř.
2. Vlijte víno a zakryté pomalu duste (aspoň 2 hodiny), aby se maso téměř rozpadalo. Před podáváním vyjměte bobkové listy a svitek skořice.
3. Podávejte s nudlemi a posypané sýrem.
Poznámka k receptu
Divočák či prase divoké je dnes přemnoženou zvěří, a tak se s donedávna nedostatkovým masem můžete setkat celkem běžně a za nepříliš vysoké ceny. Využijte toho třeba v tomto – Itálií vonícím – receptu!
Načítám komentáře...