Asijský mořský vlk

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do stonků citronové trávy několikrát silně udeřte plochou stranou nože, aby popraskaly, pak je nakrájejte na tenká kolečka a dejte do misky. Zázvor nastrouhejte najemno a přidejte ho k citronové trávě spolu s prolisovaným česnekem, kůrou i šťávou z limet a promíchejte. Ryby osolte, opepřete a většinu směsi jim nacpěte do břicha.

2. Připravte dva archy pečicího papíru a do středu každého vložte dvě ryby. Navršte na ně zbytek zázvorové směsi, přidejte na kolečka nakrájené chilli papričky a zakápněte je olejem. Pak je zabalte do balíčku a položte na plech. Pečte v toubě předehřáté na 180°c asi 20 minut. Podávejte zasypané čerstvým koriandrem.

Poznámka k receptu

Zapomeňte tentokrát na osvědčené kombinace bylinek a zkuste ryby naplnit směsí zázvoru a citronové trávy. Asijské chutě totiž rybám ohromně sluší.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...