Asijský mořský vlk
Seznam surovin
- mořský vlk 4 kusy (malý)
- citronová tráva 4 větvičky
- zázvor 100 gramů
- česnek 6 stroužků
- paprička chilli červená 2 kusy
- limetka 2 kusy
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
- koriandr (čerstvý k podávání)
Postup přípravy
1. Do stonků citronové trávy několikrát silně udeřte plochou stranou nože, aby popraskaly, pak je nakrájejte na tenká kolečka a dejte do misky. Zázvor nastrouhejte najemno a přidejte ho k citronové trávě spolu s prolisovaným česnekem, kůrou i šťávou z limet a promíchejte. Ryby osolte, opepřete a většinu směsi jim nacpěte do břicha.
2. Připravte dva archy pečicího papíru a do středu každého vložte dvě ryby. Navršte na ně zbytek zázvorové směsi, přidejte na kolečka nakrájené chilli papričky a zakápněte je olejem. Pak je zabalte do balíčku a položte na plech. Pečte v toubě předehřáté na 180°c asi 20 minut. Podávejte zasypané čerstvým koriandrem.
Poznámka k receptu
Zapomeňte tentokrát na osvědčené kombinace bylinek a zkuste ryby naplnit směsí zázvoru a citronové trávy. Asijské chutě totiž rybám ohromně sluší.
Načítám komentáře...