Bělomasá ryba s květákovým pyré
Seznam surovin
- květák 1 kus
- smetana 100 mililitrů
- máslo 4 lžíce
- muškátový oříšek
- ryba 4 porce (bělomasá např. treska, candát...)
- rajčátka cherry 12 kusů
- chřest 1 svazek (menší)
- fazolky zelené 10 kusů
- víno bílé 50 mililitrů
- vývar zeleninový 50 mililitrů
- kapary 1 lžíce
- olivy 100 gramů
- špenát baby 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Květák uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak ho rozmixujeme spolu se smetanou dohladka, nakonec přidáme jednu lžíci másla a špetku strouhaného muškátového oříšku.
Rybu osolíme, opepříme a opečeme na 1 lžíci másla z obou stran dozlatova. Chřest a fazolky překrojíme napůl, rajčátka také tak. Zeleninu opečeme v pánvi na 1 lžíci másla. Pak ji zalijeme vínem, necháme ho odpařit, pak přidáme vývar, kapary a olivy, provaříme a případně i zredukujeme. Šťávu doladíme solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme poslední lžíci studeného másla na zahuštění.
Na talíři navrstvíme pyré, rybu, zeleninu a zalijeme šťávou. Dozdobíme čerstvými špenátovými lístky.
Načítám komentáře...