Bouillabaisse Z LE TERROIR
Postup přípravy
1. Uvaříme rybí vývar z kostí ze 4 ryb, přidáme mrkve, šalotku a koření. Vaříme hodinu, scedíme a odložíme stranou. Ve velkém hrnci rozpálíme slunečnicový olej, přidáme mrkev, řapíkatý celer, šalotku a vaříme, dokud nezhnědne, přidáme cukr na zkaramelizování, přidáme pomeranče a necháme vařit 5 minut. Přidáme pastis a flambujeme. Potom přidáme rajčata a vaříme dalších 5 minut na malém ohni a jako poslední přidáme rybí vývar a na malém ohni necháme vařit 10 hodin. Mezitím nakrájíme mrkev a řapíkatý celer na malé kostičky a potom pošírujeme ve slané vodě asi 15 minut. Slijeme a procedíme.
2. Po 10 hodinách zamícháme bouillabaissu a procedíme. Před servírováním nakrájíme rybí filet na malé kousky, přidáme sůl, pepř a smažíme na pánvi na kůži. Do polévkového talíře nalijeme bouillabaissu, přidáme zeleninu a navrch dáme rybu.
Načítám komentáře...